Over onze aanpak

De aanpak van Bastiaan is helder.
We houden van duidelijkheid.
Kijk maar eens naar de zes stappen van Bastiaan Smit.

De eerste stap

De eerste stap is een goed gesprek, een consult. Voor een consult betaal je een vooraf vastgesteld uurtarief. Of ’t thema verkoop of aankoop is, maakt niet uit. Wil je jouw huis verkopen, dan helpen we je op weg. Als ervaren vastgoedadviseur zoeken wij een makelaar die bij je past. Een makelaar die met je vraagprijs uit de voeten kan, die een juiste, reële courtage rekent. Een makelaar die verkoper en koper makkelijk aan tafel brengt. Een makelaar die voor en met jou de deal doet, Kortom, een makelaar die je daadwerkelijk verder helpt.

De tweede stap

Bastiaan Smit, de aangewezen gesprekspartner voor wonen en leven in het dorp Bergen en de de regio.

Samen Oriënteren

De tweede stap Samen verder om een huis of project aan te kopen? Graag! Elkaar informeren en samen oriënteren. Een scherpe blik op het aanbod in de markt dat jou past. Samen een selectie maken. Informatie verzamelen. Niet alleen over je ideale huis, ook over bestemmingen en bepalingen die van belang zijn. En dan, samen kijken en vergelijken. Samen de plus- en minpunten bespreken. Keuzes maken.

De derde stap

In deze woelige tijd heeft de koper baat bij Bastiaan’s heldere en duidelijke advies.

We duiken dieper in de materie

Wat is de eerste bouwkundige indruk? We inventariseren de kadastrale gegevens. Met een scherp oog kijken we naar de omgeving. Is het huis dat je koopt courant?
We onderzoeken recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen. Bijbehorende paperassen worden juridisch beoordeeld. En, samen bespreken we de tactiek en de aankooponderhandelingen.

De vierde stap

Behoedzaam opereren samen met Bastiaan in deze spannende woningmarkt.

Je doel voor ogen?

We stellen een concept bieding op. Met alle bijbehorende condities, zoals (ontbindende) financiële voorwaarden en een datum van overdracht. En dan, aan de slag: de onderhandelingen starten. Vanzelfsprekend staan we je met raad en daad tijdens dit spannende proces terzijde.

De vijfde stap

Bastiaan Smit kan net dat onderscheid voor u maken met zijn jarenlange ervaring.

Een voorschot op de aankoop

Als de onderhandelingen succesvol verlopen, nemen we een voorschot op de aankoop. Het moment is aangebroken om enkele experts in te schakelen. Misschien wil je verbouwen. We helpen je met het vinden van een architect, aannemer of bouwkundige. En, zo nodig ook een specialist in ruimtelijke ordening. We helpen je ook op financieel terrein. Met een financieel specialist, fiscalist, met een taxatie, met een financieringsaanvraag. En, als ’t nodig is om nog een keer in je droomhuis te kijken, regelen we dat vanzelfsprekend ook.

De zesde stap

Laat u assisteren door Bastiaan indien u stappen gaat ondernemen op de “Bergense” onroerendgoed markt.

De afronding

Als de prijs en de condities voor je aankoop vastliggen, verzorgen we de conceptkoopovereenkomst voor je. Als er nog puntjes op de ‘i’ moeten worden gezet, regelen we dat ook.

En, vanzelfsprekend gaan we op de dag van de officiële aankoop met je mee om te kijken of de verkoper zijn afspraken is nagekomen. Afschouwen heet dat. Daarna samen naar de notaris. Voor de ondertekening van de leveringsakte.